Izleti po Sloveniji

 

Bled

 

Kar se pokrajine tiče je naša Slovenija ena izmed pestrejših držav Evrope. Imamo ogromno raznolikosti na zelo majhni površini, v približno dveh urah smo lahko iz gora ob morju. Vendar so naše gore in del jadranskega morja samo en majhen- vendar gotovo najbolj prepoznaven del Slovenije. Ko se odločamo med različnimi izleti po Sloveniji pa imamo na voljo še ogromno drugih lepih krajev. Prekmurske ravnine z znamenitim Babičevim mlinom na Muri in z okusno prekmursko gibanico, ki je boljša od najboljših tort so naravnost čudovite. Le kdo ne pozna krasnega Blejskega jezera in okusne kremne rezine? V bližini se vije tudi reka Soča, ki je s svojo smaragdno zeleno barvo pravi biser narave. Slovenska obmorska mesta, recimo Portorož, Izola, Piran, Koper, so verjetno med prvimi destinacijami, kadar ne vemo kam na izlet po Sloveniji. Ozke ulice, šum morja, križanje galebov in toplo sonce, ki nas greje, ko pijemo Refošk ob morju so gotovo razlogi, ki prepričajo slehernega.

Lahko pa so izleti po Sloveniji tudi bolj športno naravnani. Obisk katere izmed naših gora, različne pohodniške poti, plezanje, smučanje, kolesarjenje, možnosti je nešteto. Za vsakega se nekaj najde.

Majhnost naše države ima gotovo veliko prednost, ko se odločamo med različnimi izleti. V enem dnevu lahko vidimo ogromno stvari in doživimo marsikaj. V današnjih časih in pri današnjem tempu življenja, zagotovo ogromno pomeni, da lahko tudi krajši enodnevni izleti pustijo velik in nepozaben vtis. To pa gotovo pripomore k boljšemu počutju in svežemu zagonu za nove podvige. Včasih je še malo dovolj.