Izlet v Benetke

 

Izlet v Benetke je nepozabno doživetje, dosegljivo prav vsakemu izmed nas. Benetke so dobesedno mesto na vodi, sestavljene iz več majhnih otokov, ki so med seboj povezani z mostovi. Najbolj znan je gotovo most Rialto, ki je poleg trga Svetega Marka največja Beneška znamenitost.

Vsako leto Benetke obišče več kot 20 milijonov obiskovalcev iz vsega sveta, saj je izlet v Benetke postal sinonim za romantično doživetje.- gotovo se spomnite prizora iz kakega romantičnega filma, ko se par s slavno beneško gondolo zapelje po kanalih Benetk. Glavni in najširši beneški kanal se imenuje kanal Grande (velik), ki je dolg kar 3800 metrov, prehod čezenj pa je samo čez tri mostove- Rialto, Most bosonogih in Akademski most. Glavni prevozi v Benetkah so tako vaporetti, ki so neke vrste javni avtobusi na vodi, vodni taksiji in še omenjene gondole.

Benetke so sestavljene iz štirih večjih skupin manjših otočkov, to so Murano, Torcello, Burano in seveda Benetke. Med njimi je poleg Benetk zelo znan in obiskovalcem verjetno najbolj zanimivo otočje Murano, ki je znano po izdelovalcih muranskega stekla in steklenih umetnin.

Izlet v Benetke je možen v vsakem letnem času, največ turistov pa obišče Benetke v času pusta, ko se tam odvija znameniti Beneški karneval, ki vsako leto postreže z osupljivimi maskami, ki so prave umetnine.

Skupine se največkrat odločijo za izlet v Benetke z avtobusom, možen pa je tudi odhod s katamaranom, ki že nekaj let vozi tudi iz slovenskih pristanišč in je pravo doživetje za staro in mlado.