Izleti v hribe

 

Ali ste tudi vi že naveličani morskega zraka in vode in bi radi poskusili nekaj novega? Potem so izleti v hribe prava sprememba za vas. Vse več Slovencev aktivno hodi v hribe, kjer se naužije svežega gorskega zraka, si nabere moči za nadaljnje delo, obenem pa še skrbi za svoje zdravje. Izleti v hribe prelepe Slovenije so vse bolj pogost izziv, ki se ga loti vse več Slovencev kot tudi drugih tujcev. V Slovenske gore na letni ravni odide več kot 1,4 milijona planincev, od katerih je večji del teh ljudi prav Slovencev. Planinska zveza Slovenije ugotavlja da so izleti v hribe redne aktivnosti več kot 315.000 Slovencev, oziroma več kot 15% vsega slovenskega prebivalstva.

 

Razlog za tako številčen obisk gora je tudi lepo vreme in čudovit razgled, ki v vsakem zagrizenem planincu izvabijo prav poseben občutek. Izleti v hribe so tudi vse pogostejši način preživljanja letnega dopusta prebivalcev Slovenije. Tako si večina najde prebivališče v dolini, zelo dobro obiskan je tudi Bohinj, od koder se nato vsak dan turisti odpravijo na obisk sosednih vršacev in drugih naravnih znamenitosti.

 

Izleti v hribe so lahko tudi zelo nevarni, zato zelo pomembno, da smo na podvig dobro pripravljeni, tako fizično, kot tudi kar se tiče opreme. Med primerno opremo spada ustrezna pohodna obutev, oblačila in ostali pripomočki, na zahtevnejših progah pa tudi čelada, vrvi in drugi pripomočki za plezanje.