Izlet v Gardaland

 

Gardaland

 

Velikim izmed nas je konec osnovne šole pomenil samo eno- Gardaland izlet ! Nestrpno pričakovanje pred adrenalinskimi vožnjami, akrobatskimi igrali in pustolovskimi dogodivščinami so v nas zbujali mešane občutke veselja in radovednosti. Zabaviščni park Gardaland nikoli ne razočara. Skoraj vsako leto pridobi kako novo atrakcijo, ki razveseljuje tako majhne kot velike otroke. Med najpopularnejšimi so gotovo vlakci smrti, prosti pad, spust s hlodi po hitri reki. Gardaland se nahaja v bližini Gardskega jezera in je odprt že od leta 1975. Na svetovni lestvici zabaviščnih parkov je zasedel visoko peto mesto in vsako leto sprejme več kot 3 milijone obiskovalcev. Njegova maskota je zeleni zmajček, ki se imenuje Peteršiljček. V poletnih mesecih je park odprt tudi v nočnih urah do 23.00, kar mu daje še dodaten čar, ko v soju raznobarvnih luči in reflektorjev uživate na adrenalinskih atrakcijah. Izlet v Gardaland je tako idealen enodnevni izlet za vso družino. Poleg raznovrstnih atrakcij je v Gardalandu poskrbljeno tudi za okrepčilo, saj je tu veliko restavracij z zelo raznovrstno ponudbo.

Nekatere agencije ponujajo tudi večdnevni izlet v ta del Italije, po navadi so združeni obisk Verone, bližnjega safari parka in Gardaland izlet.

Zaradi pestre izbire atrakcij- nekatere so na odprtem, druge so v zaprtih prostorih je izlet v Gardaland možen skozi celo leto, park je zaprt edino meseca marca, ko v njem potekajo razna vzdrževalna dela ali pa gradijo nove atrakcije za še več užitkov in nepozabnih dogodivščin. Že zaradi same bližine je obisk Gardalanda med Slovenci zelo priljubljena izletnška destinacija.